dilluns, 27 de març del 2017

Victoria sense pal·liatius de l'Inter “A” de rugbi en els quarts de final del play off de la Lliga davant el Akra Bàrbara d'Alacant

- Els de la Ribera hauran d'enfrontar-se en semifinals al totpoderós CAU B, líder indiscutible de la categoria
L'Inter”A” de rugbi tènia aquest cap de setmana passat un emocionant i igualat enfrontament en els quarts de final del play-off per la lliga davant el cinquè classificat el Akra Bàrbara d'Alacant. Cambra contra cinquè en l'eliminatòria, a priori, més igualada d'aquestes cambres.
Els dos equips sabien que era l'eliminatòria en la qual tot estava per decidir i que el camp Juan Palomares Corella anava a ser decisiu en aquest enfrontament. Des del mateix escalfament es veia a dos equips amb ganes i molt endollats en el partit. Els visitants arribaven amb baixes, fins i tot van sol·licitar als de la Ribera retardar la trobada mitjana hora per poder acudir amb efectius suficients, cosa a la qual va accedir l'Inter, retardant una hora la trobada.
Anava a ser fonamental sortir endollat en el partit i això és justament el que van fer els locals. En la primera jugada després del xiulet inicial, els de Beltran i Chornet es van col·locar en línia de 22 visitant i aconseguien la primera marca d'una trobada que se'ls posava molt bé, obra de Sergio Gomis i que no es transformaria.

Tan sol set minuts després i amb una poderosa pressió de la linia a la qual s'unia l'excel·lent treball de la davantera local en aquests minuts inicials, era Valent qui aconseguia assajar aquesta vegada amb transformació per part de Víctor Monserrat. El 12 a 0 inicial deixava molt a les clares el que anava a succeir al llarg de la trobada.
Malgrat aconseguir aquest avantatge, els locals no van baixar el ritme i tres minuts més tard era Alvaro qui marcava i transformava de nou Monserrat, qui en el minut 29, després d'un joc espectacular local transformava un cop de càstig que deixava un parcial de 29 a 0 que àdhuc seguiria incrementant-se amb dues noves marques a càrrec d'Eric i Maxi que també transformava Monserrat deixant el marcador al descans en un clarificador de 36 a 0 favorable als de la Ribera.
La segona part es reprenc amb el mateix ímpetu local, qui es va fer amb algunes touches en contra que realment van acabar per enfonsar als alacantins. Un nou assaig en el minut 52 de Valent, sense transformació de Valenta posava el 41 a 0 en el marcador que en el 56 escurçaven els alacantins en aconseguir un assaig sense bonus.
Poc els duraria la capacitat de reacció als visitants ja haurien noves marques per l'Inter FORVAL a càrrec de Rubén, Alex Sancasto i finalment Gomis, qui inaugurava el marcador per als locals també ho finalitzava. D'aquests tres assajos, dos van ser transformats per Monserrat. Ja en el temps de descompte els alacantins aconseguien una nova marca transformada que maquillaba el resultat final, deixant un clar 60 a 12 pels de la Ribera.
Ara els de l'Inter “A” juguessin les semifinals contra el totpoderós CAU “B”, primer classificat en la lliga regular i el que és pitjor… ho faran en el camp de València. Un últim esforç que ha de fer que els de la Ribera, la fusió entre l'Alzira i el Cullera Rc, puguin seguir somiant a aconseguir una victòria.
Amb l'actitud d'aquesta setmana, és alguna cosa que tenen a l'abast de la mà. Un bon rugbi, amb jugades assajades, una davantera treballant a la gairebé perfecció, poder en el joc a la mà, companyonia i suport entre tots han de ser les claus per superar aquestes semifinals, davant el rival més temible de la categoria.
En la haka final del partit van cobrar especial paper els 4 jugadors d'Argentina que han estat aquesta temporada jugant en les files de l'Inter “A” i que en breu, a mitjan abril tornaran a les seves cases.