diumenge, 14 de gener del 2018

Segon partit del 2018 i segona victòria consecutiva per a l'Inter Cullera Forval de rugbi

Els de la Ribera Baixa, amb un canvi d'actitud i una millora important en el seu joc van demostrar nivell per a continuar en la DHB

El camp de rugbi Juan Palomares Corella de Cullera acollia el segon encontre del 2018 de la lliga regular de la DHB del rugbi estatal. Primer partit a casa després de la primera victòria assolida en el camp del Riu la passada setmana enfront del Tatami i que esta vegada enfrontava a l'Inter Cullera FORVAL, enfront del Sant Cugat Rugbi Club, un dels històrics del rugbi nacional.
Els de Cullera sabien que tenien l'obligació dissabte passat de seguir aconseguint punts si és que en la ment dels jugadors està la possibilitat de la salvació. El canvi d'actitud de l'equip en les últimes jornades del 2017 es va vore confirmada en la passada jornada, però aquesta setmana calia ratificar-la, malgrat alguna baixa molt significativa com la del pateador Víctor Monserrat, afligit d'un procés gripal que li va impedir entrenar en tota la setmana pel que va ser descartat per l'equip tècnic Rafa Beltrán i *Juanvi Chornet.
L'encontre va començar amb moltes ganes per part dels locals els qui en la primera jugada de l'encontre aconseguien materialitzar un primer assaig obra de Damián Henríquez, sense posterior transformació.. Un bon començament del partit que va fer que els catalans hagueren de reaccionar de forma ràpida. Sense amb prou faenes temps per a assaborir la marca inicial, els de Cullera van vore com en la jugada següent, després d'una bona combinació de la línia visitant acabada amb un excel·lent treball de la davantera, els de el Sant Cugat aconseguien una marca no transformada obra d'Axel Serrano. El marcador s'ajustava en un empat a 5.
Seguien els locals demostrant una intensitat molt bona en el joc, amb la dificultat que en les touches, on s'ha millorat molt, se'ls indicava tres faltes per parcialitat en la seua execució, la qual cosa els feia extremar les precaucions en una de les facetes del joc que més s'està treballant i en la qual s'està millorant.
Al minut 18 de la primera part, amb una pressió aclaparadora de la davantera local, era el capità dels cullerencs, Eduard Calataiud qui aconseguia una marca important que el mateix s'encarregava de transformar. Amb aquesta anotació es van veure, possiblement, els millors minuts de rugbi de la temporada per part de l'Inter, els qui aconseguien incrementar el seu avantatge abans del descans, primer amb la transformació a pals d'un colp de càstig per part de Calataiud, un dels millors del partit, i després en les acaballes del primer temps amb un nou assaig, aquesta vegada a càrrec de Ote. Un 20 a 5 en el descans que feia que la parròquia local estiguera veient com existien possibilitats clares d'una nova victòria.
Però no es podia vendre el peix abans de capturar-ho. En una arrencada fulgurant de l'equip català, en part gràcies als canvis realitzats en el descans, va fer que els de Sant Cugat retallaren distàncies ja en els inicis de la represa. Al minut 44 assaig de Noël Macmanus que era transformat per Iñaki Berasategi. I en el 55 nou assaig català esta vegada obra de Daniel Barranco transformat per Iñaki. Estes dues jugades dels visitants posaven el marcador en un ajustat 20 a 19 i encara quedaven 25 minuts per davant amb una xicotet baixó en el joc local. Però de nou aquesta vegada els canvis realitzats per la direcció tècnica de l'Inter van donar els seus fruits. En el minut 58 era Ison Nazareno qui anotava per als locals amb transformació de nou de Edu Calataiud, la qual cosa donava una certa tranquil·litat per a afrontar els 20 minutos finals del partit, ja que als catalans no els servia un sol assaig per a poder traure alguna cosa positiva.
Amb una important pressió local, qui aconseguia arrossegar a la davantera visitant, anaven passant els minuts. Però els catalans, també en la part baixa de la classificació, eren conscients de la necessitat d'aconseguir alguna cosa positiu en este encontre i faltant tan sol 6 minuts per al final el propi Iñaki Berasategui aconseguia plantar la pilota sota pals cullerencs i el mateix s'encarregava de transformar el colp addicional, amb el que a falta cinc minuts el marcador es comprimia en un ajustat 27 a 26 per als locals.
El inter, lluny de llançar-se a defensar eixe punt d'avantatge cerque amb afany instal·lar-se en la línia de 22 visitant per a jugar diversos malls en els quals la davantera local va jugar un important paper. Al final, i quasi amb el xiulet final era Victor Sieres qui aconseguia una marca que deixava, amb la no transformació posterior, el marcador en el definitiu 32 a 26 per a l'equip cullerenc, amb el que l'afició, cada vegada més nombrosa, eixia de la partideta amb bones sensacions per l'actitud de l'equip i el millor… veient com s'aconseguia la primera victòria a casa. Una victòria de mèrit, molt treballada i que ha de servir perquè el grup veja que existeixen possibilitats de fer un bon paper en aquesta segona volta, i tal com afirmava el seu entrenador Chornet “cal ser realistes, les coses estan complicades i difícils i no cal entrar en l'eufòria. Cal ser conscients que és complicat, però cal seguir treballant i sobretot gaudint del joc”. Solament així és possible seguir creixent.
La setmana vinent visita al camp de Quatre Carreres de València per a enfrontar-se al Tecnidex RC, un altre dels equips de la part baixa de la classificació i als quals caldria sorprendre i intentar lligar la tercera victòria consecutiva. Amb l'actitud de les últimes trobades és possible àdhuc realitzar la proesa.