diumenge, 29 de gener del 2017

Nova victòria de l'Inter “A”, aquesta vegada en el duel en la part calenta de la taula davant el Akra Alacant Rugbi Club

Intens partit de rugbi el que es va viure en la vesprada del dissabte en el camp Juan Palomares Corella de Cullera on l'Inter “A” i el Akra Alacant, on s'enfrontaven els 4º i els 5º classificats de la 1ª territorial en un duel on qui perdera podria eixir molt tocat.
El partit va començar amb molta intensitat per part dels jugadors de la fusió entre Alzira i Cullera, amb domini de la pilota en la quasi totalitat de les fases del joc, exceptuant les touches que dominaven clarament els alacantins.
Al minut 7 els locals aconseguien avançar-se mercè un assaig realitzat per “*Pane” que no va tenir transformació. Seguien els locals estrenyent de valent i a poc a poc el domini era cada vegada més gran fins que tres minuts després del primer assaig de l'Inter, un robatori de pilota pràcticament en el mitjà del camp dóna fruit al fet que Víctor Monserrat d'una molt bona puntada a seguir, continuant la jugada. L'obertura visitant intenta traure la pilota des de la seua línia de 22, però amb tan mala fortuna que l'oval rebota en Víctor, qui seguia atentament la jugada, i est li va donar continuïtat fins a aconseguir assaig, que el mateix tir a pals, no entrant al colpejar amb el pal dret dels pals visitants. Continuaven els locals amb molta intensitat, fruit del bon fer de la seua davantera, però en un colp inexistent, els visitants decideixen tirar a pals escurçant el marcador, en tres punts, sense ni tan sols haver trepitjat línia de 22 local. Un nou colp, aquesta vegada quasi en la línia de 40 de l'Inter, cap a que els de el Akra escurçaren de nou el marcador situant el mateix en un parcial de 10 a 6. Quasi en les acaballes de la primera meitat els visitants van disposar d'un nou colp de càstig que aquesta vegada no transformarien, però que en la jugada següent si que aprofitarien els locals, perquè el “fortalenyero” Vicent aconseguira un nou assaig, que aquesta vegada si transformaria Víctor, resultat amb el qual s'arribaria al descans, 17 a 6, que semblava anava a donar tranquil·litat als de la Ribera.
En la represa semblava que els locals eixien més motivats i en el 44, en una bona jugada a l'eixida d'un “maul” era Sergio Gomis qui de nou ampliava l'avantatge local. Però a partir d'ací, i després de dos més que dubtoses expulsions temporals que van patir els de l'Inter, els visitants es van venir a dalt. Va ser en el 53 quan els alacantins van aconseguir materialitzar el seu primer assaig, obra de Zeus Torrecillas qui ja havia sigut qui transformara els dos xuts a bastonades anteriors. El resultat s'escurçava fins a un 22 a 11, que minuts després es veuria encara més reduït en aconseguir un nou assaig els de el Akra, aquesta vegada a càrrec de Pablo Cuenca. Distància que es voria encara més reduïda en el minut 26 amb un colp llançat a pals transformat per Torrecillas. 22 a 19 i per davant encara 15 minuts d'una dura trobada que els locals afrontaven a trams amb un jugador menys.
Els visitants cercaven espais per la seua banda esquerra amb ràpides eixides en carrera que la saga de l'Inter es veia obligada a tallar com ben podia. Però en el 71 era Noel Manzanera qui aconseguia un assaig a l'eixida d'un agrupament que aconseguia transformar Víctor amb el tir posterior, deixant el marcador mancant tan sol 8 minuts en un 29 a 19, amb el que els visitants estaven obligats a apretar de valent. Una bona pilota robada per la davantera local en el mitjà del camp permetia a Carmona aconseguir un nou assaig amb el qual les coses quedaven sentenciades.
Però el col·legiat, Beltrán Granell, protagonista negatiu de l'encontre al llarg dels 80 minuts, amb decisions mal preses i amb un seguiment del joc que va deixar molt a desitjar perjudicant sempre a l'Inter "A", allargà el temps reglamentari fins a en tres jugades més, arribant fins a descomptar en la segona meitat quasi set minuts, moment en el qual Tordesillas, el gran protagonista del Akra materialitzava una nova marca, deixant el resultat final en un 34 a 26 favorable als de l'Inter, que amb aquesta nova victòria, s'acosten a la tercera posició que ocupa el Sant Roc RC.
Sens dubte un dels pitjors àrbitres que han passat per Cullera, almenys en els últims 10 anys.
Ara encara per disputar dos partits importants i que podrien ser decisius per al futur de l'Inter “A”. el dia 19 de febrer visita al camp del capdavanter Les Abelles que aquesta setmana han perdut a casa contra el CAU i el dia 26 del mateix mes es rebrà a l'Elx, que ve de guanyar-li al Vila B, en la *Partideta. Un final de la temporada regular molt intens i vibrant per a jugadors, directiva i aficionats al rugbi de la Ribera.