dissabte, 14 de gener del 2017

Victòria de les que donen moral la que va aconseguir aquesta setmana l'Inter “A” davant el Sant Roc, 3r classificat

Nova i important victòria de l'Inter “A” de rugbi sènior en l'encontre disputat en el camp de Rugbi “Juan Palomares Corella” de Cullera i que li enfrontava al Sant Roc Rugbi Club, tercer classificat, en partit corresponent a la jornada numero 12 de la Primer Territorial en una vesprada on el vent, sense ser convidat d'excepció, si que va ser un dels grans protagonistes.

La decisió dels locals de, a l'hora del sorteig de camp, decidir-se per canviar i escollir jugar la primera part amb el vent a favor va ser, no tan sol decisiva, sinó que també determinant. Si a açò li vam sumar que els de l'Inter “A” van fer un molt bon partit, es pot entendre la superioritat obtinguda en el marcador del mateix, ja que els de La Ribera es van acabar imposant per un clar 31 a 12. Victòria important i a més amb bons. Una victòria que va saber a molt, més després de perdre en la primera volta en el camp del Riu a València per 28 a 17.
La primera part va ser de domini total local imposant-se en totes les fases de la mateixa, fent que els visitants tan solament s'acostaren dues vegades a la línia de 22 de l'Inter.
Al minut 14 de la trobada i fruit d'una intensa pressió dels homes entrenador pel tàndem Beltran-Chornet, era Valiente qui s'encarregava d'obrir el marcador, amb una marca de potència que va ser confirmada per la transformació a pals de Carlos Martínez. Aquesta primera marca donava una important tranquil·litat als locals els qui feien valdre el seu joc en la davantera, arrossegant en la totalitat de melés disputades. Amb aquest avantatge en el joc en el minut 18 arribava el segon assaig local, aquesta vegada obra de Ote que de nou transformava Martínez. I encara s'incrementaria l'avantatge en el marcador gràcies a una tercera marca obra de Victor Sieres, qui va realitzar una tremenda carrera de quasi 50 metres fins a arribar a línia de marca, desfent-se de quants rivals li eixien al pas i quasi exhaust. Malgrat l'avantatge local, els visitants aconseguien el seu primer acostament a la línia de 22 de l'Inter i aconseguien retallar distàncies amb un assaig sense transformació en el minut 30 de la primera part. Amb el marcador reflectint el domini local de 19 a 5 s'arribava al descans.

Els de el Sant Roc eixien més enxufats en la segona part en la qual a priori anaven a jugar a favor del vent. Sumant les dos circumstàncies, els visitants van acorralar als de l'Inter en la seua línia de 22, però amb una bona defensa local no aconseguirien anotar. A partir del minut 15 de la represa el vent va desaparèixer, i els locals van aconseguir, amb molt esforç, llevar-se el domini inicial dels de València en aquesta segona meitat.

Quan millor estaven jugant els visitants, una molt bona jugada de la línia local els portava a la línia de 22 dels del Sant Roc i en una molt bona jugada d'estratègia, era Pane qui en el 59 anotava una nova marca local que no era transformada. A partir d'ací, i ja sense el vent com a protagonista, o millor dit… protagonista per la seua absència en aquests minuts finals, els de l'Inter van jugar a plaer aconseguint una nova marca obra de Roro en el minut 66.
Els de València ho van intentar de totes les formes possibles i solament van aconseguir maquillar el resultat amb una marca sense transformació ja en el descompte de la segona part. Al final victòria local per 31 a 12.

Una important victòria que deixa als de la Ribera en el cinquè lloc i acostant-se al capdavant de la classificació i el que és més important, acosta als de l'Inter “A” a llocs d'una possible disputa de la promoció d'ascens en el seu primer any en la categoria.
La pròxima jornada visita al filial del València Rugbi Club, Tecnidex, penúltims en la classificació i amb solament una victòria en la seua haver-hi. Una nova possibilitat de seguir sumant i pensant en metes superiors.