dilluns, 11 de desembre del 2017

Primer punt per a l'Inter A de rugbi en el partit que els va enfrontar al CN Poble Nou

Per primera vegada en el que portem de temporada l'Inter A començava un partit avançant-se en el marcador.
El que es va poder vore en la primera meitat de la trobada entre l'Inter i el CN Poble Nou ve a confirmar el que ja és més que una evidència, la progressió a positiu per part dels homes que entrenen Beltrán i Chornet.

L'eixida en tromba dels de la Ribera en un encontre marcat per la importància en el joc permetia als locals avançar-se en el marcador ja al minut de joc amb una ràpida jugada per l'ala dreta de l'atac dels gatsblaus. Marcos Hidalgo aconseguia plantar la pilota en la línia d'assaig visitant, una marca que no va poder ser transformada en el xut addicional a bastonades. Per la seua banda, els visitants sabedors de la importància, en el primer colp del que van disposar van triar un llançament a pals que va ser transformat per Igor Martínez, que estrenyia el marcador en un 5 a 3.
De nou els locals, mostrant una excel·lent col·locació en el terreny de joc, i dominant ben totes les facetes, des de les melees als rucks, van estrènyer de valent per a tornar a avançar-se en el marcador, de nou obra d'Hidalgo, aquesta vegada si transformada pel capità Eduard Calataiud, qui a més abans d'arribar al descans aconseguia incrementar la puntuació local amb dos colps de càstig més transformats. Els visitants van apretar en el tram final de la primera meitat, i al fil de l'última jugada aconseguien un assaig obra d'Eduard Garcia, sense posterior transformació. Sens dubte els millors 40 minuts del campionat que feien que al descans el lluminós del Juan Palomares mostrara un avantatge local de 18 a 8.
Però en la represa anaven a canviar les coses, potser massa pel que s'havia vist en el primer temps. Els visitants van ser els que van eixir en tromba en aquesta segona meitat, aconseguint escurçar diferències gràcies a un assaig de Guillem Sarda a mitjan la segona part, després d'uns minuts excel·lents dels visitants. Un assaig que amb la transformació del colp posterior a càrrec de Ricard Palomar, ajustava el marcador en un 18 a 15 a favor de l'Inter faltant tan sol 25 minuts per a acabar l'encontre.
Ací es va viure una situació insòlita. La por a perdre, quan tot semblava possible va fer que els locals començaren a jugar nerviosos, amb presses, potser també es pagava l'esforç de la primera meitat i els homes de refresc dels visitants van donar una major empenta a estos, aconseguint dominar en totes les fases del joc, especialment en melees i en les touches, la qual cosa va fer que a poc a poc els de el Poble Nou foren afermant-se en el terreny de joc.
El marcador era molt ajustat i una contra d'uns o d'uns altres podia decantar el partit d'un costat o d'un altre. Dos expulsions sense sentit en el tram final del partit van perjudicar clarament a l'Inter. A més va haver-hi algunes decisions que van anar en contra de l'últim classificat. És més fàcil davant els dubtes perjudicar a qui està més a baix en la taula.

Amb una molt bona pressió visitant, alguna ajuda innecessària, i al que cal sumar el baixó físic dels locals, a tan sol 15 minuts del final els de el Poble Nou van fer un nou assaig sense transformació que deixava el partit en un 18 a 20, que es podia remuntar, però el cansament, les pors que s'estan arrossegant tota la temporada, i la bona defensa realitzada per l'equip català van fer que la remuntada no fóra possible i que els aficionats que es van donar cita en la Partideta no vegueren la primera victòria dels gatsblaus, encara que si van sumar el seu primer punt, un bo defensiu que els ha de servir per a començar a pensar amb una altra mentalitat.

Ara, aquest pròxim dissabte s'inicia la segona volta rebent al filial de la Santboiana, un dels equips clàssics del rugbi nacional i “davant el qual s'ha d'intentar donar la campanada. Amb aquest partit s'ha d'iniciar el punt d'inflexió d'aquesta campanya en la qual la millora que s'ha experimentat en les últimes trobades ha de començar a donar ja els seus fruits”, segons el cos tècnic.
La setmana ha de servir per a preparar amb ganes aquest inici de la segona volta, pensant que tot és possible.