dilluns, 17 d’octubre del 2016

Ouais Zitane i l'olímpica Isabel Checa s'imposen en la XXXIII edició de la Volta a peu a Cullera. -

1155 atletes van finalitzar aquesta carrera de 12.700 metres inclosa en el XIX Circuit de carreres populars de la Diputació de València
 Els corredors Ouais Zitane i l'olímpica de Silla Isabel Checa es van proclamar guanyadors absoluts de la 33 edició de la Volta a Peu a Cullera. El diumenge 16 d'Octubre de 2016, l'Ajuntament de Cullera va organitzar la “XXXIII VOLTA A PEU A CULLERA” sobre una distància de 12.700 metres. Una prova que molts atletes valencians especialment, es dediquen a córrer-la com a preparació prèvia de la mitja marató de València.
La carrera en si explica ja amb suficient atractiu, amb cride barrejat amb tres costes trenca cames, eixint des del centre mateix de la ciutat per a córrer al costat del mar i per la muntanya amb meta de nou en el centre de la vila. I tot açò, íntegrament per asfalt, la qual cosa permet veure el nivell d'aquells que s'estan preparant per a la mitjana.
El guanyador absolut de la carrera de la present edició va ser Ouais Zitane qui va realitzar el recorregut complet en un temps de 41’ 45” seguit per dos il·lustres veterans com són Luis Félix Martínez del Cárnicas Serrano, qui va creuar la línia de meta tan sol dos segons després, seguit per Julián Ramírez de l'Atletisme Sitges que va finalitzar amb 42’ 04”. La quarta posició va ser per a l'atleta local Tinet Sieres del Cárnicas Serrano qui va tardar 42’ 36”.
Quant a la categoria femenina la guanyadora va ser l'olímpica de Silla Isabel Checa Porcel, del Carnicas Serrano, qui entre en meta quan el crono marcava 47’47” quedant en segona posició Patricia Montalvo del Massamagrell, amb un temps de 49’53” i la tercera plaça va ser a parar per a Ioana Garcia del Bikila amb un temps de 50’20”-
Destacar dades curioses com en la prova van prendre parteix un 23% de xiques enfront del 77% de xics. Així mateix destacar que el club Peus Quets de Sueca va donar l'anècdota de la jornada participant més xiques que xics del club. Així mateix, entre els participants estava la diputada de Turisme Pilar Moncho.
 Una novetat important dins de la carrera celebrada a Cullera ha sigut la implicació dels comerciants cullerenques a través de ACECU atorgant un premi en metàl·lic als dos guanyadors locals 100 euros per a gastar en el comerç local. Els primers locals van ser Tinet Sieres en categoria masculina i Lucía Alberola en femenina.
Una edició en la qual els participants es van mostrar molt satisfets per l'organització de la carrera i per la bellesa del recorregut per on transcorre la prova.