dimarts, 7 de febrer del 2012

Agusti i Raquel trionfen a Sueca

La cinquena Mitja Marató Ciutat de Sueca - Via del Materal, celebrada diumenge passat, va tenir, indiscutiblement, tres protagonistes. Dos d'ells van ser Agustín Sieres i Raquel Almiñana, una parella de nuvis de Cullera que, curiosament, va creuar la línia de meta en primer lloc i es va imposar a la resta de competidors.
Sieres, del Club Atletisme Cafemax La Safor, va ser el més ràpid, completant els 21 quilòmetres en 1 hora, 10 minuts i 58 segons. Almiñana, del mateix club, va ser la primera xica amb un temps d'1 hora, 30 minuts i 10 segons.
El tercer dels protagonistes del matí va ser el fred, principal tema de conversa de participants i públic assistent. I és que la Mitja Marató d'aquest any serà recordada per les baixes temperatures, sempre fregant els 0 graus, la qual cosa va causar molèsties als corredors.
El nou circuit dissenyat per l'organització -la falla Via del Materal- va rebre l'aprovació unànime dels atletes. La sortida i arribada estaven situades en la ronda del País Valencià. Després d'un primer tram de set quilòmetres urbà, els corredors van recórrer diversos quilòmetres al costat del riu Xúquer abans de dirigir-se a la zona coneguda com Vilella. El tram que transcorria entre l'horta va ser ben acollit pels corredors ja que protegia una mica del sempre temut vent que va fer més complicat el recorregut.
Al final van completar la Mitja Marató un total de 324 atletes. Des de la falla Via del Materal es van mostrar molt satisfets, sobretot, per l'increment de les inscripcions respecte a edicions anteriors. Tant és així que sembla que aquesta data, a principis del mes de febrer, pot quedar-se instaurada definitivament per a la celebració de la carrera.