divendres, 10 d’agost del 2012

Bons ressultats al Campionat D'Europa de Catamarans

BONS RESULTATS DELS REGATISTES DEL CLUB NÀUTIC CULLERA EN EL CAMPIONAT D’EUROPA DE CATAMARANS.

L’equip de regatistes del CNC-Sandiakippa´s.com format per Marc Jovani & Cesar García van aconseguir classificar-se per a la plata i van obtindre una 10a posició al Campionat d’Europa de Catamarans, en la Classe Hobie Cat 16 plata-, celebrat la passada setmana al Centre Nautique Arradon a França.

La resta d’equips de la Comunitat Valenciana que van competir en el “Hobie Multieuropeans Championship 2012, format pels regatistes de la Universitat Politècnica de València, Juan Antonio Llabres & Ana Tomas i l’equip del CNC- ELECAR 2001 dels Suecans, Serafín Sanz & Noeli Colecha van quedar en 21a i 27a posició respectivament.
Des del 27 de Juliol fins al passat 4 d’agost el Centre Nautique Arradon ha celebrat el Campionat d’Espanya de Catamarans en les classes Hobie Cat 16, Wild Cat, Dragó, HC 14 dones i HC 16 SPI.

Camp de regates del Centre Nautique Arradon, França
Durant Els dos primers dies de proves els regatistes del CNC van aconseguir classificar-se per a la plata per a competir pel campionat d’Europa 2012 de la seua classe.
Els esportistes de la Ribera van realitzar 12 mànegues i van competir durant quatre dies amb més de 50 regatistes procedents de països com França, Alemanya, Itàlia, Dinamarca, Àustria, Holanda, Gran bretanya, Bèlgica i participants del club nàutic Arradon, organitzador de l’esdeveniment.
Segons explica el regatista del Club Nàutic de Cullera, Marc Jovani, durant els quatre dies de regata va dominar vent fort de 20 nucs amb ratxes que van pujar fins als 25 i 27 amb contínues rolades de vent, fet que va produir moltes bolcades entre els participants i dificultava les proves.
Jovani explicava que la gran quantitat de participants també dificultava les eixides. “nosaltres decidirem eixir, sempre que podíem, acostats al barco comité per a aprofitar el vent net.
Segons expliquen els regatistes de la ribera, les mànegues no tenien sempre el mateix recorregut, el comité canviava moltes vegades el recorregut a penes minuts abans de xiular les eixides.
Durant els quatre dies de competició el camp de ragates del Centre Nautique Arradon va presentar un temps molt variable i inestable. Segons explica Jovani, el temps era molt canviant, igual entraven ruixats, que eixia el sol, que entraven ratxes en un mateix recorregut. El comité no anul·lava cap mànega encara que ploguera abundantment i alguns equips que no veien possibilitats anaren retirant-se.

Regatistes del Club Nàutic Cullera
Els equips espanyols van decidir, després de les sessions classificatòries, competir per la plata on podien participar tots els regatistes. En el campionat de 2012 finalment l’organització va decidir eliminar el bronze amb la qual cosa hi havia una major participació d’embarcacions per a la plata.
Segons expliquen els regatistes del CNC a l’haver-hi només 10 places classificatòries per a l’or, molts regatistes van optar per la plata amb la qual cosa hi havia un alt nivell de participació competint per la plata.
Finalment, l’equip francés, format per Jolann Neiras & Marjorie Duret, va aconseguir el podi en plata seguits per l’equip Italià format per Tomasso Incerti & Gianluigi Ugolini i per l’equip, també de procedència francesa Del Club SR Vaness, Format per Mikael Oudet & Faucauld Delaplace.
Dels equips espanyols participants en aquest campionat els regatistes del CNC van obtindre els millors resultats amb la 10a posició.
L’equip del Club Nàutic de Cullera format per Marc Jovani i Rocío Piris té la seua pròxima cita en el campionat d’Espanya de Catamarans que se celebrarà el pròxim mes de setembre en aigües gallegues on s’espera que obtinguen novament bons resultats.

Més Informació del Campionat d’Europa de Catamarans 2012 i resultats en la pàgina web MULTI-EUROPEANS2012