dilluns, 16 de maig del 2016

El Cullera FORVAL no aconsegueix derrotar al Valencia RC, pero reurreix els encontres per alineació indeguda

No va poder ser. Estava clar que l'encontre de tornada de la promoció d'ascens a la Primera divisió anava a ser complicat per al Cullera FORVAL Rugbi Club, però ningú esperava que passara el que en realitat va passar. En el partit d'anada jugat en el Juan Palomares Corella, el Rugbi Club València B va alinear fins a 7 jugadors que militen en Divisió d'Honor B, dues categories per sobre del Cullera, i el partit va ser molt disputat malgrat irregularitat comesa per l'equip de València, arribant al final del mateix amb sol 7 punts de diferència a favor del del Rugbi Club València,24-31. 


En el partit de tornada el Rugby Club València a alineat un equip amb quasi la totalitat de jugadors de la plantilla de l'equip de Divisió d'Honor B (comptabilitzem 11 jugadors) i el Cullera no va poder amb aquest abús, perdent per un engruixat 40-10. Així i tot cal destacar que els joves cullerencs van fer una bona trobada i a pesar que en el minut 24 ja anaven per sota del marcador amb un engruixat 14 a 0 que es va veure incrementat en el minut 35 a un 21 a 0, els de el Cullera van seguir intentant-ho, escurçant distàncies en el minut 39 amb un assaig de Chornet. Així i tot, la superioritat física i tècnica local va fer que les distàncies s'incrementaren per a arribar al descans amb un parcial de 28 a 5. 
 La segona part va seguir pels mateixos rumbs, un València Rugby molt superior i uns incansables “gatsblaus” que ho intentaven de totes les maneres possibles. Els locals es van anar fins a un 40 a 5 que deixava clar el que havia passat en el camp encara que Mancilla Panesi va realitzar un altre assaig que àdhuc va donar més merite a la trobada dels homes entrenats per Simon Artiles i Rafa Beltran. Al final derrota en el camp davant un rival tècnica i físicament molt superior, però la moral dels cullerencs molt alta per haver plantat cara a un equip on més de 75% dels seus jugadors eren de categories superiors. 

Els de el Cullera Forval Rugbi Club van presentar ja en el primer encontre una reclamació davant la federació de Rugbi de la Comunitat Valenciana per alineació indeguda de jugadors de l'equip de divisió d'honor B del Rugbi Club València en l'equip de Regional i que el comitè de disciplina esportiva ha de decidir. 
En totes les altres Federacions la normativa és clara per a aquestes situacions, jugadors que han disputat més de 6 partits en un equip de categoria superior no podran disputar més partits en l'equip de categoria inferior, i en play-off no podrà disputar cap partit el jugador que haja disputat un sol partit en categoria superior. Ací queda tot en l'aire. Caldrà veure si en la Federació s'aplica la norma com en la resta de Federacions d'Espanya o potser s'interpreta d'una forma diferent beneficiant als econòmicament més forts. Temps fins a la resolució.

2 comentaris:

  1. En más de treinta años que llevo en el mundo del rugby no había visto un espectáculo más bochornoso como el visto en esta eliminatoria de ascenso a primera territorial entre el Cullera Rugby Club y en teoría el Rugby Club Valencia B.
    En el primer partido el Rugby Club Valencia B alineó hasta 7 jugadores que militan en División de Honor B y el partido fue muy disputado a pesar de irregularidad cometida por el equipo de Valencia, llegando al final del mismo con solo 7 puntos de diferencia a favor del del Rugby Club Valencia,24-31.
    En el partido de vuelta el Rugby Club Valencia a alineado casi la totalidad de jugadores de la plantilla del equipo de División de Honor B y el Cullera no ha podido con este abuso, perdiendo por un abultado 40-10.
    Ademas, cuando el público de Cullera, por cierto mucho más numeroso que de Valencia, viendo que el partido estaba ya decidido a favor del Rugby Club Valencia B+A comenzó a cantar campeones tratando de animar a sus jugadores que estaban destrozados física y moralmente, a lo que algunos jugadores del Rugby Club Valencia B+A respondierón con gestos y provocaciones hacia los jugadores y público del Cullera.
    Hay una reclamación ante la federación de Rugby de la Comunidad Valenciana por alineación indebida de jugadores del equipo de división de honor B del Rugby Club Valencia en el quipo de Regional y que el comité de disciplina deportiva tiene que decidir.
    En todas las otras Federaciones la normativa es clara para estas situaciones, jugadores que han disputado más de 6 partidos en un equipo de categoría superior no podrán disputar más partidos en el equipo de categoría inferior, y en play-off no podrá disputar ningún partido el jugador que haya disputado un solo partido en categoría superior.
    Es evidente que la situación es clara a la vez que injusta, y una Federación como es la Valencia que se jacta de tener 4 equipos en división de honor B, campeones de España por equipos un montón de años consecutivos, campeones de España de selecciones autonómicas masculinas y femeninas en distintas categorías, jugadores en la selección Española en distintas categorías, recientemente hasta Subcampeones del mundo B en categoría Sub 20, tiene que demostrar que está a la altura de todos esos éxitos y poner cordura a esta situación.
    Si algo se ha hecho mal intencionadamente o no, hay que corregirlo ahora, y demostrar que a todos los clubes de esta comunidad se les trata por igual.
    Juan vicente Chornet

    ResponElimina
  2. Juan Vicente pregúntale a tu Presidente porque voto a favor de esta normativa. Desde la ignorancia se pueden decir muchas sandeces, incluso mentiras, pero por mucho que se repitan no van a ser verdad.

    ResponElimina