dimecres, 27 d’abril del 2016

El Cullera Rugbi Club jugarà la promoció d'ascens a 1º Territorial

El Cullera rugbi Club afrontava la present campanya sense un clar objectiu. Més aviat, i a causa de les nombroses incorporacions arribades des de categories inferiors, se cercava anar progressant partit a partit i gaudir de la pràctica del rugbi.
A poc a poc el bloc es va ser consolidant i amb l'aportació dels veterans que quedaven en la plantilla la temporada va ser de sorpresa en sorpresa. Amb el baluard d'un camp Juan Palomares inexpugnable, els cullerenses han aconseguit el somni de disputar la promoció. Aquest cap de setmana passat, amb La Vila B ja com a campió, arribaven a les instal·lacions municipals de la partideta els dos únics equips amb opcions de poder classificar-se per a disputar la promoció, els locals el Cullera Rugbi Club i la Universitat d'Alacant. La trobada en si va tenir de tot.
Una primera part en la qual els visitants amb prou faenes van aconseguir arribar a la línia de 22 local i en la qual el Cullera va aconseguir en tot moment imposar un bon ritme de partit. Al descans s'arribava amb l'avantatge dels locals de 8 a 0 gràcies a l'assaig de Sergio Gomis i la transformació de Víctor Monserrat. La segona meitat va començar amb la mateixa tònica que el primer període amb un Cullera Rugbi Club molt segur amb clares possessions de la pilota ovalada, imposant-se en aquests primers compassos de la segona meitat en els racks així com en el joc a la mà aconseguint Pane el segon assaig abans del minut 10 de la continuació amb transformació de nou de Víctor. Però a partir d'ací la trobada va canviar completament. Un baixó en el físic dels locals va fer que en tan sol dos minuts els visitants aconseguiren dues marques sense transformació, la qual cosa estrenyia el marcador en un 15 a 10. A partir d'ací els visitants van incrementar més el ritme, el qual solament es va tallar per part del Cullera amb molta obstinació, ganes, arpa, coratge i cor.
La jugada clau de l'encontre arribà a tan sol 5 minuts del final amb un colp a favor dels locals que de nou Víctor transformaria posant el 18 a 10 en el marcador. Una nova marca d'assaig en els minuts finals va acostar als alacantins fins a un 18 a 15 que es va incrementar fins als 17 amb la transformació a bastonades posterior, deixant el marcador en el final 18 a 17.
Amb aquest resultats els de el Cullera Rugby Club s'asseguren la promoció dins de tres setmanes davant, possiblement, el rival més complicat que els podia tocar, el Tecnidex valència, amb el partit d'anada en el Juan Palomares i el de tornada a València. Una eliminatòria complicada, però en la qual els “gatsblaus” encara no han dit la seua última paraula. Jugar a doble partit pot ser un hándicap, però els homes entrenats per Simón i Rafa s'han confabulat a treballar per sobre de les seues pròpies possibilitats i forces per a intentar traurela endavant.
La 1ª territorial ben val un esforç. Destacar en el partit davant la Universitat d'Alacant de la massiva afluència d'afeccionats, els quals van omplir les graderies recolzant a l'equip, acudint a la trucada de la directiva i del propi consistori. Com a anècdota, i després de més de 10 anys, un alcalde de Cullera va acudir a recolzar a l'equip de rugbi de la ciutat.