dimecres, 19 de novembre del 2014

Els regatistes del Club Nautic Cullera Marc Jovani i Rocio Piris encapçalen el nacional de Hobbie Cat

El Trofeu Catamarà Bisc és una regata oberta a embarcacions de la classe catamarà en les categories de formula 18 tiger/wildCat, hobbie 16, inter sèries, FX one i Bravo.
En la Classe HobieCat 16 solament es van poder realitzar 4 proves de les 6 que estaven programades a causa del fort vent de ponent que va estar present en el camp de regates durant els dos dies de celebració del campionat.
El passat Dissabte día 15, caracteritzat per un fort vent de ponent, els regatistes de l'equip ELECAR 2001 del Club Nàutic de Cullera, Marc Jovani i Rocío Piris van finalitzar la jornada amb un segon i dos primers llocs, la qual cosa  els situava com liders del campionat en la classificació provisional .
Durant la celebració de la primera prova del campionat la navegació va ser molt complicada. La meitat de la flota va haver de retirar-se perquè no era capaç de controlar l'embarcació. El fort vent de ponent en el camp de regates se situava entre els 16-18 nusos amb ratxes de 22-30 nusos amb nombroses rolades tant a esquerres com a dretes.
Segons explica l'equip de Cullera, “era difícil prendre una decisió a l'hora de triar el bord, nosaltres ens vam mantenir sempre per la part esquerra del camp de regates. En la primera mànega no ens và beneficiar però aconseguim un segon lloc. Les dues mànegues següents vam mantenir la nostra idea d'utilitzar el costat esquerre i sobretot assegurar la posició perquè era molt fàcil bolcar l'embarcació. Finalment aconseguim dues primeres posicions”.
Durant la jornada del diumenge la flota es va atrevir a eixir a l'aigua però unicamente es va poder realitzar una mànega de les tres previstes. El vent de ponent fort  de 13-16 nusos amb ratxes de 22-25 feia molt difícil la navegació. Finalment el comitè de regates, a la vista de les condicions de vent i per la seguretat de la flota, va decidir no realitzar mes mànegues.
Segons expliquen els regatistes del Club Nàutic de Cullera-ELECAR 2001, “vam seguir utilitzant la part esquerra del camp, que era la més allunyada de terra. El vent rolaba tant que les posicions podien variar en molt poc temps. Una vegada més vam navegar assegurant molt per a no bolcar. A meitat de la mànega ja havíem aconseguit situar-nos en la primera posició però el vent  va rolar a dretes perjudicant-nos i acabant finalment en quarta posició”.
Els regatistes valencians van copar el podi en la classe Hobie Cat 16.
L'equip de la Universitat Politècnica de València format per Juan Antonio Llabrés i Ana Tomás ocupava la segona posició del podi amb tan sols un punt diferència.
L'equip del Club Nàutic de Cullera-ELECAR 2001 format per Serafín Sanz i Paloma Cernetic ocupava la tercera posició del campionat.