dilluns, 7 de novembre del 2011

Copa Federació de Birles


Un any mes la nostra ciutat ha sigut la seu que ha acollit la Copa Federació del joc de Birles. Una iniciativa de la Federació de Jocs Esportius de la Comunitat que enguany arriba a la seua decima edició i que se celebra anualment amb l'objectiu de potenciar este jocs esportiu tradicional de la Comunitat Valenciana.
Enguany este encontre ha sigut menys concurrit perque alguns dels clubs que sempre han participat han fallat però aixó i tot han estat participant equips de diferents comarques com Benissanó i Vinaros i el barri de Valencia de Castellar-Oliveral.
Les partides s'encetaren el dissabte pel mati fent algunes partides planes i continuaren per la vesprada. El diumenge es disputaren les semifinals i les finals entre els millors jugadors de birles de la Comunitat.
Les birles son un joc molt peculiar al que es pot jugar tant perequips com individualment. Si es juga individualment cada jugador disposa de 3 birlots o motxos per llançar-los un darrere l'altre contra les birles. En una partida cada jugador repetix esta acció tres vegades. Tots els jugador llancen des de la mateixa distancia segons l'edat dels jugadors i el seu grau de maduració motriu. L'objectiu es intentar tombar totes les birles menys una que ha de quedar plantada. D'esta forma la partida es bona.
A simple vista sembla molt facil però no ho es. La concentració i la punteria son molt importants a l'hora de fer una partida així com la posició del jugador que ha de flexionar un poc el tronc endavant fent un balançeig per a llançar el birlot despres d'haver apuntat be.
Tots estos aspectes barrejats amb la sort fan que s'aconseguixquen partides bones.
Actualment es tracta d'un esports que s'ha aconseguit recuperar entre la gent major que recorda haver-lo practicat de menut. Però no sols homes practiquen este esport, moltes dones també s'han aficionat a ell i tenen tanta o mes punteria que els homes.
Des de fa uns anys la nostra ciutat acull este copa federació ja que la regidoria d'Esports els facilita les instal.lacions del Pabelló Cobert i tots els participants i acompanyants passen el cap de setmana en un hotel de la nostra ciutat.
Un cap de setmana complet en el que ha hagut temps per a tot per a practicar esport i per a l'oci i la diverssió amb dinars i sopars de germanor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada