dimarts, 29 de novembre del 2011

Primera Tirà d'aus aquàtiques. 26 novembre 2011




La primera jornada de caça de la temporada en l'Albufera va transcórrer ahir amb notable èxit, quelcom en el que coincidixen generals els caçadors que van participar en els tres vedats establits. En part pel propici clima, que incloïa vent suau, molt diferent del de l'any passat, caracteritzat per un fort ponent. Però també perquè enguany s'ha decidit retardar una setmana l'inici de la temporada, perquè les preses tingueren més temps d'acostumar-se al terreny. A més, en la tirada de dissabte s'observava una tendència en els coll-verds: han pujat a la part alta de l'aigua, per la qual cosa s'han donat moltes sorpreses en quant a les replaces on més s'ha pogut caçar.
A Cullera la replaça on més peces es varen abatre va estar el 8, amb prop de 40 animals, seguida pel 13 i pel 17 amb 34 animals. El 27 i el 3 superaren els 25 animals i esta va estar la tònica de la jornada de la primera tirada, on tots els qui varen entrar en l'acotat es varen poder divertir de valent.
No obstant, els participants no les tenen totes amb si per a la tirada del tercer dissabte, perquè hi haurà lluna plena i temen que açò puga dissuadir els ànecs d'eixir i posar-se a tir.
Les condicions meteorològiques varen acompanyar, tot i que un canvi en el vent a mitjant matí va perjudicar als caçadors. La baixa temperatura, unida al vent de ponent va convertir esta primera jornada en un èxit.
Els aficionats esperen que en les jornades restants es repetisquen les mateixes condicions meteorològiques, que van propiciar que proliferaren els ànecs en el vedat i van fer que la primera tirada fora molt bona també pel paisatge.
Les pluges de les últimes setmanes. També han beneficiat, i van contribuir a mantindre els terrenys humits després de la sega de l'arròs, atraient a nombroses aus a la recerca d'aliment.
En Cullera, el regidor de Caça, Vicent Pérez, es mostrava satisfet. Feia almenys 10 anys que no es caçava així, i hi han bones expectatives per a esta temporada. Totes les replaces han caçat, com feia anys que no ocorria, L'any passat, les altes temperatures van provocar que les aus no emigraren encara cap al sud, i en la primera jornada a penes es van caçar ànecs. Enguany a més han pogut tornar a utilitzar-se reclams vius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada